Coachatelier Zomeractie


De zomerperiode is bij uitstek de tijd waarin de hectiek even plaats maakt voor slow motion.In de zomer komt je leven vaak even tot rust. Even niet zoveel moeten en vooral wat meer ruimte voor willen.
Dat maakt deze periode geschikt om eens stil te staan en na te denken over jezelf en waar je staat in het leven. Even een moment voor jezelf te nemen en terug te kijken op de eerste helft van het jaar en plannen maken voor de tweede helft van het jaar. De balans opmaken, reflecteren, alternatieven onderzoeken, keuzes maken, knopen doorhakken, etc.

Om je een beetje op weg te helpen geef ik je hierbij een paar vragen die je jezelf kunt stellen:

1.Bekijk jezelf eens van een afstand. Wat zie je dan?
2.Onderzoek voor jezelf waar je het meeste tijd aan besteed. Krijg je daar energie van of juist niet?
3.Visualiseer je dromen, wensen, verlangens. Wat zie je dan voor je?
4.Zoek de stilte op. Ga bijvoorbeeld eens lekker in de natuur in. Adem diep in en uit, voel de wind langs je gezicht en word stil van binnen. Luister naar wat je lichaam je te vertellen heeft.
5.Vraag je collega’s, vrienden, familie wat ze jou toewensen.

Coaching is een fantastische en effectieve manier om te helpen bij reflectie op leven en werk. Het wordt nog leuker als je het nuttige en het aangename met elkaar kan combineren.

Wil jij een moment voor jezelf en op een ontspannen en professionele manier feedback ontvangen, sparren over vragen die je bezighouden, de balans opmaken, afrekenen met oude patronen, nieuwe mogelijkheden onderzoeken? Meld je dan nu aan als zomergast van het coachatelier.

Als zomergast ontvang je 3 sessie voor maar € 50,- per sessie. Op een buitenlocatie in de omgeving tussen Noordwijk en Zandvoort naar keus. Bijvoorbeeld aan de picknicktafel, op het strand, wandelend in de duinen of aan de waterkant. Lekker in de buitenlucht versterkt het moment-voor-jezelf-gevoel nog meer. Na afloop heb je een fris, voldaan en opgeruimd gevoel en is er meer ruimte om ontspannen te genieten.

Meld je aan door een mailtje te sturen naar myrtle@basicbalance.nl.
Of bel nu 0651961866 om meteen een afspraak te maken en zeker te weten dat je Me-Time in je agenda hebt staan.

Meer zelfreflectietips zijn hier te lezen.

Doelen & Daden

Doelen en daden, een gezellige tandem om resultaten te bereiken.
De uitspraak ‘zonder visie geen doel, zonder doel geen actie’ kennen we inmiddels allemaal wel. Maar begin je nou eerst met een visie voordat je in actie komt of kom je eerst in actie en ontwikkel je dan een visie. Linksom of rechtsom? Deze vraag hield iemand bijzonder bezig waardoor hij niet in beweging kwam en er per saldo ook niets gebeurde.

Het maakt volgens mij eigenlijk niet zoveel uit. Als je doelen en daden maar op elkaar zijn afgestemd. Soms ben je goed in iets en ontwikkel je daarmee een eigen visie. En een andere keer heb je een duidelijke visie op de zaken en kan je de stappen vervolgens invullen al of niet door het aanleren van (extra) vaardigheden of wat je dan ook nodig hebt.

In wezen zijn twee vragen steeds belangrijk.
Als je van nature actie gericht bent: Welk doel dient dit?
Als je van nature visionair ingesteld bent: Wat heb ik nodig/wat moet ik doen om mijn doel te bereiken?
Stel jezelf dus de juiste vraag om weer in beweging te komen.

Flow in je werk

Flow, dat heerlijke gevoel wanneer je opgaat in wat je doet, de tijd vergeet en het optimale uit jezelf haalt. Wouw. Dat zouden we elke dag wel willen. Het flow gevoel lijkt vaak een toevalstreffer. Maar flow kan je best beïnvloeden. Je moet alleen weten hoe.
Basiskenmerken van flow zijn: Je doet iets wat je goed kan (talent) wat je graag wilt (motivatie), het dient een doel (plezier, jezelf verbeteren, genieten, inkomen genereren, etc).

Traditioneel gezien is flow het spanningsveld tussen uitdaging en vaardigheden. Wie teveel uitdagingen heeft ten opzichte van zijn vaardigheden moet oppassen voor overspannenheid en burn out. Voor wie te weinig uitdagingen heeft ten opzichte van zijn vaardigheden ligt verveling op de loer. Vrij theoretisch allemaal.

Heb jij zicht op wat je vaardigheden en uitdagingen zijn?
Wanneer de lat te hoog ligt of juist te laag?

Zoals eerder gezegd heeft flow nog een component. Een doel. Als je niet weet wat het doel is van je actie of handeling zal flow redelijk aan je voorbij gaan. Niets is zo ineffectief en onbevredigend als doelloos dingen doen. Oké, soms is het ook wel lekker dat niet alles zin of nut hoeft te hebben, maar dan hebben we het nog niet over flow. De meeste mensen onderschatten de zin van een doel. Een doel geeft richting, kan dromen waarmaken en het helpt je bij het maken van keuzes.

Wil jij vaker flow beleven, zorg er dan voor dat wat je kan en wat je wilt afgestemd is op je doel.