Workshop Vliegende Start

zaterdag 14 januari

Er zijn tal van redenen waarom sommige wensen, dromen en voornemens de eindstreep niet halen. Bijvoorbeeld omdat we bang zijn voor de verandering of de telleurstelling, niet weten wat we eigenlijk voor ogen hebben, niet voorbereid zijn, niet weten waar we moeten beginnen of onszelf geen tijd gunnen om nieuw gedrag aan te leren.

Een leuk feit is wel dat gebleken is dat mensen die een voornemen maken, 10 keer meer kans van slagen hebben dan wie dat niet doet. Wil jij een vliegende start maken en bij die 10 keer meer kanshebbers behoren, dan wil ik je graag helpen.
Zaterdag 14 januari geef ik een workshop Vliegende Start. De eerste 4 aanmeldingen ontvangen het (werk-)boek Oude Gewoonten en Goed Voornemens van mijn collega coach en trainer Linda van der Wal twv € 12,50 gratis.

Praktische info
Wanneer: zaterdag 14 januari, van 10.00 – 12.30 uur
Waar: Landhuis Duinlust, Overveen
Prijs: € 37,50 incl. koffie/thee
Minimaal aantal deelnemers: 6

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar myrtle@basicbalance.nl

Goede voornemens maken is makkelijk, maar hoe houd je het vol?

Stoppen met roken, meer sporten, meer quality time, afvallen, vrijwilligerswerk doen, toch van baan veranderen, vaker nee zeggen, opleiding afronden, op wereldreis, dit jaar wèl m’n GVB halen, sparen, meer structuur en georganiseerder werken, …. Traditioneel gezien is deze tijd van het jaar dè periode om ons bezig te houden met goede voornemens.

Nieuw jaar nieuwe ronde nieuwe kansen
Natuurlijk kan je goede voornemens het hele jaar door maken en uitvoeren. Dat hoeft uiteraard niet per se op 1 januari. Voor veel mensen is deze datum echter wel een extra stimulans omdat we dan psychologisch gezien ook een drempel over gaan. Alsof we een nieuwe kans krijgen en het oude achter ons willen laten. Een datum als 1 januari of een bijzondere (verjaar-)dag helpt wel.
Uiteraard zijn er ook evenzoveel tegenstanders van goede voornemens. Zij hebben er geen vertrouwen in dat voornemens werken, laat staan dat ze er aan beginnen. Wat ze eigenlijk zeggen is dat ze niet geloven dat mensen kunnen veranderen, dat doelen, dromen, wensen en verlangens gerealiseerd kunnen worden. Want in essentie zijn dat onze goede voornemens. Onderzoek laat echter zien dat mensen die goede voornemens maken (lees doelen stellen), 10 keer meer kans hebben op het slagen van de gewenste verandering dan wie dat niet doet. Voor mij al een reden genoeg!

Waarom zoveel voornemens de eindstreep NIET halen
Dit is natuurlijk olie op het vuur van de sceptici. Inderdaad, veel voornemens sneuvelen al voordat je er goed en wel aan begonnen bent. De eerste week stoppen met roken lukt nog wel, maar de tweede week wordt het al behoorlijk lastig en de derde week geven we het massaal op. Een ‘gerede twijfel’ over de zin van voornemens is dus best op z’n plaats.
Sociale wetenschapster, trainer, coach en schrijfster Linda van der Wal benoemt in haar (werk-) boek Oude Gewoonten en Goede Voornemens een aantal belangrijke redenen waarom voornemens de eindstreep vaak niet halen. Volgens haar heeft dit vooral te maken met:- slechte voorbereiding- niet goed weten wat we eigenlijk voor ogen hebben (wat ons doel is)- verkeerd geformuleerde voornemens- angst voor verandering - geen tijd nemen om nieuw gedrag aan te leren waardoor oude gewoonten en patronen het steeds weer winnen. - teveel voornemens tegelijk waardoor er op geen enkel voornemen een focus is. - slechte timing- voornemens die eigenlijk niet onze voornemens zijn, maar vooral om andere tevreden te stellen, waardoor we niet of nauwelijks gemotiveerd zijn om het vol te houden.

Hoe dan wel
Dan heb je een mooi en goed voornemen. Gefeliciteerd, hartstikke mooi! Maar daarmee ben je er nog niet. Je hebt hooguit de intentie uitgesproken maar je voornemen is nog geen realiteit. Om met de woorden van Linda te spreken: Met goede voornemens denken we soms dat alleen het voornemen om te veranderen voldoende is. Terwijl juist het nemen van een krachtig besluit en een goede voorbereiding zorgen dat je succeskans enorm stijgt. Dat zijn zo al twee bijzonder waardevolle tips om in je zak te steken.
De volgende tips verhogen je slagingskans nog meer. Hiermee heeft zelfs de grootste tegenstander geen excuses meer.

Tips:




  • Visualiseer je voornemen. Stel je zo concreet mogelijk voor hoe het is als jij je voornemen gerealiseerd hebt. Hoe voelt dat? Wat zie je dan? Wat doe je dan? Maak er als het ware een mentale foto van.




  • Formuleer je doel positief, schrijf het op. Vermijd woorden als niet, geen, minder, etc. Richt je vooral op wat je wel wilt bereiken. Daar moet ook je aandacht op gericht zijn, anders gaat er een hoop energie verloren. Een interessant weetje: 46 procent van de groep met opgeschreven voornemens heeft zijn gedrag in het eerste half jaar veranderd tegenover 4 procent van de groep die alleen een verandering wilde en dat niet opgeschreven had.




  • Neem je overtuigingen goed onder de loep. Onderzoek je twijfels en je angsten en de beren op de weg. Mag je dit doel van jezelf wel halen? Geloof je echt dat je dit kan? Heb je het lef? Of zijn er nog saboterende overtuigingen die roet in het eten kunnen gooien? Diep liggende overtuigingen als: het zal mij benieuwen hoe ver ik kom, of ik kan het toch niet, of het zal wel weer niet lukken, gaan je echt, echt, echt niet helpen! Vervang deze gedachten door krachtige en stimulerende gedachten die je helpen je doel te bereiken.




  • Sta voor meer dan 100% achter je voornemen. Of zoals Linda zegt: Neem een krachtig besluit. Weet ook wat jou ten diepste motiveert om dit voor jou zo belangrijke voornemen te realiseren. Zorg dat het een motivatie VAN JOU is en niet van een ander! Anders hou je het echt niet vol. Dus hoe graag wil jij dit? En is dit ook echt wat jij graag wilt?




  • Onder het motto: een goede voorbereiding is het halve werk…maak een (actie-)plan. Het WAT, je einddoel/het resultaat is je bekend maar het HOE, de weg er naartoe is daarmee nog niet in kaart gebracht. Terwijl de route nu juist zo belangrijk is! Plan je tussenstapjes naar je doel toe, check op haalbaarheid, wat ga je doen als het tegen zit? Wie of wat helpt je of juist niet. Wat ga je niet meer doen? Hoe houd je jezelf gemotiveerd? Hoe ga je je successen vieren? Hoe ga je uitstelgedrag te lijf? Weet voordat je van start gaat welke antwoorden je hebt op dergelijke vragen.




  • Doe wat bij je past, kies de juiste acties. Deze tip lijkt nogal voor de hand te liggen. Maar hoeveel mensen gaan er naar de sportschool om fitter te worden terwijl ze veel beter en effectiever kunnen zijn door bijvoorbeeld 3 x per week stevig te gaan wandelen omdat dit beter bij hun past…?! Er zijn meer oplossingen om een doel te bereiken. Denk goed na over je acties, want je moet ze wel vol kunnen houden!




  • Deel je voornemen met anderen. Hou je voornemen bij voorkeur niet alleen voor jezelf. Door het hardop uitspreken en het delen met anderen commit je jezelf heel krachtig. Laat mensen om je heen vooral ook weten waar ze jou mee helpen of wat ze beter even niet kunnen doen. Zo kunnen zij ook rekening houden met jou. In goede en in slechte tijden. Ook als je dreigt je voornemen op te geven kunnen anderen je soms stimuleren of motiveren om door te gaan. Kortom, zoek een maatje of een supporter die je over de eindstreep kan trekken. Het is raadzaam om een tegenprestatie af te spreken voor als het ‘mislukken’ op de loer ligt. Nog mooier is als je een maatje kunt vinden die hetzelfde doel nastreeft!




  • Just do it! Ga aan de slag. Om je doel te bereiken zul je in actie moeten komen. Denk er nu niet langer meer over na, maar doe het gewoon! Het begint met vallen en opstaan en het eindigt met doorzetten, schrijft ook Ben Tiggelaar in zijn bestseller: Dromen, Durven, Doen!

    Ik wens je een prachtig jaar en …may all your dreams come true!

10 tips + bonustip om meer te genieten in je leven

1. Doe de dingen die je doet met meer aandacht
2. Gebruik al je zintuigen, meer en bewust
3. Verras jezelf en doe de dingen eens anders dan anders
4. Stel je verwachtingen bij
5. Neem jezelf en het leven niet altijd te serieus
6. Maak tijd voor de dingen die je het liefst doet en waar jij van geniet
7. Sta open voor schoonheid van je omgeving
8. Heb aandacht voor de 'kleine' dingen
9. Maak je niet druk om dingen waar je geen invloed op hebt
10 Wees je regelmatig bewust van wat er wel is

Bonus: Wees je eigen beste vriend(in)

Lees hier meer over De Kunst van het Genieten uit Vrouw&Passie Magazine nr 3

Flow&HNW; waarom HNW tot meer werkplezier leidt

Inmiddels is het begrip HNW al behoorlijk ingeburgerd in ondernemend Nederland. Toch zijn we met elkaar nog wel steeds de grenzen aan het verkennen van deze definitie. Voor de een gaat het om slimmer werken of potentieel beter en meer benutten, voor de ander is het een cultuur- en organisatieverandering en voor weer een ander is het een werkplekaangelegenheid. Duidelijk is wel dat het om een essentiële verandering gaat, een ontwikkeling die meer is dan een trend en een hype.

De verwachtingen rond de invoering van HNW zijn hoog gespannen. Verbeterde effectiviteit, meer creativiteit en zelfsturing en medewerkers die duidelijk meer plezier hebben in hun werk met als gevolg dat het ziekteverzuim aanzienlijk afneemt en bedrijfsresultaten en klanttevredenheid toeneemt.

“Het Nieuwe Werken leidt tot tevredener en meer betrokken werknemers”, zo kopte laatst een artikel in de krant. En dat laten ook de resultaten van onderzoeken zoals de Nationale Nieuwe Werken Barometer zien. Dit resultaat is ook niet zo verwonderlijk. HNW Dat heeft zo ongeveer alle ingrediënten in zich die flow kenmerken.

Meer Flow
Doelgericht je talent inzetten, proactieve benadering, eigen verantwoordelijkheid, zelf keuzes maken en werken vanuit visie, waarden en intrinsieke motivatie zijn wel de belangrijkste factoren die flow in je werk creëren. Kortom, een meer autonome dan heteronome instelling. Een belangrijke motor hierbij is de continue uitdaging van een veranderende omgeving.

Automomie in het werk heeft dus een positieve uitwerking op de beleving van flow. Het Nieuwe Werken gaat uit van die autonomie. Werknemers krijgen en ervaren meer verantwoordelijkheid en meer vrijheid om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken. Om hun werk naar eigen inzicht in te vullen. Ze worden meer en meer gestimuleerd na te denken over waar, wanneer, met wie en met welke middelen ze tot het beste resultaat kunnen komen. Dit zorgt voor een hoge betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Zelf nadenken over oplossingen en zelf ‘in controle’ zijn is een belangrijk aspect bij het ervaren en vergroten van flow. De ruimte, vrijheid en verantwoordelijkheid die HNW biedt, maakt dan ook dat veel mensen veel meer werkplezier en voldoening beleven.

Feedback - Feedforward herfstactie

De laatste weken van 2011 tikken nu langzaam weg. In deze tijd van het jaar maken we vaak de balans op. Wat wilden we ook al weer en wat is daar wel/niet van terecht gekomen. Wat waren onze successen en wat onze telleurstellingen? Hebben we ons doel bereikt of moet er nog een eindspurt gemaakt worden? Gaan we zo door of gooien we het over een andere boeg? En volgend jaar? Waar ga je dan je pijlen en je energie op richten? Een mooi moment om even een pas op de plaats te maken. Tijd voor jezelf te nemen en te reflecteren op je leven en werk. Om daarna weer met frisse energie je koers te bepalen, keuzes te maken of knopen door te hakken.

Wil jij een moment voor jezelf en op een ontspannen en professionele manier feedback ontvangen, sparren over vragen die je bezighouden, de balans opmaken of nieuwe mogelijkheden onderzoeken? Maak dan gebruik van de aantrekkelijke herfstaanbieding. Nu voor maar € 50,- per afspraak van een uur. Max 3 pp. Deze aanbieding is geldig in november en december. Mail naar myrtle@basicbalance.nl om een eerste afspraak te maken.

Lachen is gezond!

Wanneer heb jij voor het laatst onbedaarlijk gelachen? Dat de tranen over je wangen liepen en je er pijn in je buik van kreeg?


Uit onderzoek is gebleken dat we in vergelijking met de jaren 50 een stuk minder lachen met z’n allen. Waar we 60 jaar geleden nog circa 18 minuten per dag lachten, lachen we nu beduidend minder, namelijk 6 minuten per dag. Oeps, van dergelijke cijfers schrik je dan toch even.
Door alle verantwoordelijkheden, haast, stress en zorgen lijken we het lachen wat te zijn verleerd. En dat terwijl lachen niet alleen heel leuk maar juist ook zo gezond is. Goed voor lichaam én geest.

Lachen relativeert en brengt een stroom van positieve gevoelens en gedachten op gang waardoor we meer kunnen genieten van het moment. Tijdens het lachen gebeuren er ook andere dingen. Ons lichaam produceert dan namelijk endorfine, het zogenaamde gelukshormoon. Naast het gevoel van geluk werkt endorfine ook pijnstillend en rustgevend. Mensen die veel lachen hebben een beter immuunsysteem en zijn daardoor minder vatbaar voor infecties. Een dagelijks portie lachen ontspant en vermindert stress wat dan ook weer eens goed is voor ons hart en onze bloedvaten. En het laatste nieuws wat vandaag verscheen is dat wie vaker lacht een beter geheugen heeft.
Kortom, alle reden om je lachspieren te trainen en de mondhoeken weer wat vaker een standje hoger te zetten. Meer lachen is goed voor iedereen. We worden er niet alleen gezonder van, maar ook een stuk leuker!

Lachen is een kwestie van doen en je gewoon eens lekker laten gaan. Neem jezelf niet altijd zo serieus maar lach ook eens om je ‘eigen-aardigheden’. Of begin eens met wat vaker te glimlachen. Naar jezelf, de mensen om je heen, als je aan de telefoon zit. Dat is vaak al een wereld van verschil. Een gezellig avondje op stap met vrienden en vriendinnen, spelletjes doen, een humoristische film of een avondje cabaret maakt de lachspieren ook lekker los. Tegenwoordig zijn er ook veel vormen van lachmeditatie waar je alleen of in een groep kunt leren om voluit te lachen.

Ontdek je talent

Meer gebruik maken van je talenten is iets wat veel mensen wel willen. Dat is mooi en sluit helemaal aan bij onderzoek dat heeft aangetoond dat hoe meer je je talent in zet, hoe meer plezier en voldoening je ook aan je werk beleeft. Inzetten van talent is tevens een belangrijke flow-factor. Om je talent bewust in te kunnen zetten is het eerst handig om te weten wat je talenten eigenlijk zijn. Ik geef je vier tips die je een behoorlijk eind op weg kunnen helpen om je talenten te ontdekken.

1.Bekijk eens wat je makkelijk en moeiteloos af gaat. Wat voor jou ook eigenlijk heel vanzelfsprekend is.
2. Maak voor jezelf eens een ongecensureerd lijstje met waar je goed in bent.
3. Benoem elke dag drie dingen die je goed hebt gedaan en bekijk na een periode eens wat hiervan de rode draad is.
4. Vraag mensen in je omgeving om circa 5 talenten van jou te benoemen. Zaken die bij jou horen en waar jij volgens hen goed in bent.

Als je hiermee aan de slag gaat, krijg je een stuk beter zicht op je eigen talenten. De volgende stap is ze dan bewust in te zetten en ze verder te ontwikkelen.

Flow Vliegwiel, checklist voor meer Flow

Onlangs op de Powerdag van Vrouw&Passie heb ik een mini workshop over The Power of Creating Flow, van ploeteren naar plezier in je werk gegeven. Daar heb ik onder andere het Flow Vliegwiel toegelicht. Het Flow Vliegwiel is een checklist om te bekijken waar het aan schort als je geen flow ervaart. In no time weet je wat je kan doen om je werkplezier weer terug te krijgen en de energie weer te laten stromen.

In de figuur hiernaast zie je factoren benoemd die van invloed zijn op het wel of niet ervaren van flow. De volgorde is overigens willekeurig. Het gaat om de dynamiek en de versterkende werking, de synergie. In het kort een toelichting:

Match balans tussen je uitdaging en je vaardigheden. Dus wat je moet/wil en kan. Aspecten als talenten, kennis, vaardigheden, ervaring spelen hierin een rol. Sluiten die aan bij je activiteiten?
Doel een doel geeft richting aan je acties, aan de dingen die je moet/wil en kan doen. Doelgericht bezig zijn vergroot het gevoel van flow. Stel je doel ver genoeg om in beweging te komen.
Motivatie de grote waarom vraag. Waarom doe je de dingen die je doet? Wat motiveert jou daarin?
Feedback welke reacties krijg je van je omgeving of ervaar je zelf? Lig je op koers of moet je bijstellen?
Controle in hoeverre ben jij ‘in controle’? Je eigen pro-activiteit speelt hierin ook een rol.
Vitaliteit hoe staat het met je fysieke en je mentale conditie?

De samenstelling van dit vliegwiel is o.a. op basis van de FlowQ methode van Max Wildschut. Voor de eerste stap naar meer flow in je werk, maak je met het Flow Vliegwiel al een goede start. Check voor jezelf wat er bij jou verbeterd kan worden en je zult merken dat de energie weer terug komt.

Maak je ambitie kenbaar

Dan weet je eindelijk wat je wilt….

Doelen bereiken en ambities verwezenlijken gaat niet vanzelf. Het is soms al een hele tour om voor jezelf te ontdekken waar je doelen en ambities liggen. Maar als je ze eenmaal hebt, dan willen veel mensen ook wel dat dit morgen of oké, overmorgen mag ook, gerealiseerd wordt. Weten is een, handelen is twee…

Als je weet wat je wilt, dan begint het pas!
Wat mij regelmatig opvalt is dat medewerkers hun ambities op een goed moment helder hebben maar daar dan geen verantwoordelijkheid voor nemen of geen actie aan koppelen. Dit is juist HET moment voor een volgende stap. Maak je ambitie kenbaar!
Maak je leidinggevende, je collega’s, vrienden, famile etc. deelgenoot van wat je graag wilt bereiken.

Tip 1: informeer je omgeving over je doelen, je plannen en je ambities. Zo weten anderen ook waar jij mee bezig bent en waar ze je kunnen helpen, ondersteunen, met wie ze je eventueel in contact kunnen brengen, etc. Ook zullen ze veel beter begrijpen waarom je sommige keuzes maakt. Maak je omgeving tot een supportersclub.

“Ja, maar ik heb al tegen mijn baas gezegd wat ik wil, maar die doet er niets mee”. Dus??!!
Wie is verantwoordelijk voor het realiseren van je doelen en dromen? Dat ben jij zelf toch? Jij wilde graag iets bereiken. En nee, in de meeste gevallen gaat dat niet vanzelf.

Tip 2: Ga vooral zelf serieus aan de slag en laat je omgeving zien dat je er voor gaat! Hiermee valt of staat je geloofwaardigheid. Het kan niet zo zijn dat een anderen er voor moet zorgen dat jouw doel bereikt wordt, terwijl je er zelf niets aan doet. Een positieve en pro-actieve houding helpt hier zeker bij. Maak voor jezelf helder wat je nodig hebt. Aan ervaring, kennis, netwerk etc. Maak bijvoorbeeld concrete voorstellen richting je leidinggevende hoe je dat eventueel in je werk zou kunnen integreren. Wees daar creatief in.

In mijn omgeving zijn veel mensen die iets willen realiseren. Zelf word ik ook regelmatig gevraagd om te helpen, te adviseren of op een andere manier bij te dragen. Maar echt warm loop ik hier pas voor als ik weet waarom dit voor een ander belangrijk is. Met andere woorden. Wat drijft hem/haar, wat motiveert iemand om dit te willen?

Tip 3 : Inspireer anderen met jouw motivatie. Maak duidelijk waarom het voor jou zo belangrijk is om wat je graag wilt ook echt te realiseren. Hier hoef je echt geen ellelange verhalen en verantwoordingen voor te gebruiken. Juist niet. Laat je hart spreken! Als het echt vanuit jezelf komt spat de energie er toch wel vanaf. En je ogen doen de rest.

Dat het handig is om je ambities kenbaar te maken is nu wel duidelijk. Communiceer het wat, hoe en waarom en je maakt een vliegende start met het realiseren van je wens.

elke 3e zaterdag van de maand: Stilte-rust-ruimte wandeling met bio-energizer

Stel je voor, even een moment niets anders dan stilte, rust en ruimte ervaren. Zorgeloos onthaasten en heerlijk wandelen door de prachtige natuur. De stiltewandeling is bedoeld om weer even tot rust te komen. De hectiek van alledag, drukte in je hoofd en het steeds maar bezig zijn, tot rust te brengen. Waardoor er weer een gevoel van ruimte en vrijheid ontstaat. En bovendien nog goed voor de conditie.

Tijdens de wandeling gaan we bewust genieten van de omgeving en op zoek naar de stilte. Met volle aandacht voor onze ademhaling en zintuigen. Ervaar hoe het is om je pas eens te vertragen en de stilte te horen. Dit is een wandeling zonder prestatie maar met grote winst: weer opnieuw de verbinding met je lichaam en natuur te voelen.
De wandeling wordt afgesloten met een puur biologische energizer.

Praktische info
Wanneer:elke 3e zaterdag van de maand van 10-12.00 uur
Waar: Middenduin, landgoed Duinlust, Overveen, prijs € 12,50 p.p.
Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar myrtle@basicbalance.nl
Een bevestiging met details wordt toegestuurd.
Deze wandeling gaat door bij minimaal 4 deelnemers.
Zorg voor goede schoenen en comfortabel zittende kleding.
Als het regent gaat de wandeling niet door.

Persoonlijke Elementenvierhoek

Zelf aan de slag met je Elementenvierhoek

Misschien heb je in de laatste Happinez ook wel het artikel gelezen over Elementen en de Elementenvierhoek van Adriaan Hoogendijk en inspireerde het je om er zelf mee aan de slag te gaan. Dat kan. Dinsdag 31 mei van 19.00 – 22.00 uur is er een korte en praktische workshop waarin je zelf je eigen persoonlijke Elementenvierhoek kunt uitwerken.

Een mooie manier om naar talenten en kwaliteiten te kijken is door ze onder te verdelen in de vier elementen: water, lucht, aarde, vuur. We hebben ze allemaal in ons. Alleen niet van alles evenveel. En bij iedereen ligt de verhouding anders.

In de workshop maken we nader kennis met de elementen, waar ze voor staan en wat hun specifieke valkuil is, hoe je ze makkelijk en effectief toe kunt passen in je werk, je loopbaan, je dagelijkse leven en in je eigen ontwikkeling. Aan de hand van een test ontdek je hoe je eigen elementenvierhoek er uit ziet en welke elementen je verder kunt ontwikkelen om je doelen makkelijker te realiseren en zelf als persoon verder te groeien.

De workshop geeft je inzicht hoe de elementen op elkaar werken. Daarnaast leer je elementen bij anderen te herkennen en er mee te spelen, zodat je ze kunt inzetten wanneer jij dat nodig hebt.

Een persoonlijke, praktische en leerzame workshop voor iedereen die z’n zelfkennis wil vergroten en serieus aan de slag is met persoonlijke ontwikkeling en zelfsturing.

Praktische informatie
Waar: Landhuis Duinlust, Duinlustweg 16, Overveen
Wanneer: 31 mei 19.00 – 22.00 uur
Investering: € 65,00 p.p.
Maximaal aantal deelnemers is 6 personen.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar myrtle@basicbalance.nl

Wel geïnteresseerd in de elementenvierhoek maar niet in de gelegenheid om naar de workshop te komen? Maak dan een aparte afspraak voor een persoonlijk elementen-consult.

Workshop SPELENDERWIJZER aan Zee

Wat stel jij steeds weer uit? Wat geeft jou een gelukkig gevoel? Hoe wil jij terugkijken op je leven als je 80 bent. Zomaar wat vragen die je jezelf ongetwijfeld nooit zomaar zal stellen. Toch is het goed om soms even stil te staan en een vinger aan de pols te houden. Zit je nog wel op de juiste koers? Ben je tevreden met je leven? Welke ambities zou je graag willen realiseren?

SpelenderWijzer is een workshop, speciaal voor jou en je vriend(en/innen) of collega's. Een professionele en speelse manier om jezelf beter te leren kennen en meer uit je leven te halen! (adhv het Persoonlijke APK Spel!)

Het leven is te kort om te verspillen! Het is dus zaak dat je die dingen doet die voor jou belangrijk zijn en waar je gelukkig van wordt. Het spel is ontwikkeld met de bedoeling te inspireren, te motiveren en uit te dagen om in je leven dát te gaan doen wat je graag wilt bereiken.





Stel jezelf de vragen die je anders nooit zou stellen… Waar sta je? Waar wil je naar toe? Wat houd je tegen? Met het Persoonlijke APK Spel houd je mentaal een vinger aan de pols. Door het spel te spelen stel je jezelf vragen die je anders waarschijnlijk nooit zult stellen, of waar je voor het antwoord hoogstwaarschijnlijk geen tijd neemt. Spelenderwijs zal je antwoorden vinden en inzichten krijgen op meerdere gebieden en in meerdere opzichten. Zo geef je op een luchtige manier aandacht aan belangrijke onderwerpen in je leven. Na afloop heb je altijd nieuwe inzichten en actiepunten waar je direct mee aan de slag kunt. Een waanzinnig leuk en plezierig spel waarbij je alleen maar kunt winnen!


Praktische info
Wanneer: woensdag 15 juni 10.00 - 12.30 / vrijdag 25 juni 14.00 – 16.30
Waar: Wijnbar aan Zee, Blvrd de Fauvage 14, Zandvoort
Prijs: €49,50 per persoon incl. koffie/thee/lekkers, 10% korting als je iemand meeneemt.
Minimum aantal spelers 2, maximaal 12. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: Myrtle Vos myrtle@basicbalance.nl of Petra Bosch info@petrabosch.nl .


Het Persoonlijke APK Spel leent zich ook prima om meer uit je zussendag, vriendinnendag of feestje te halen. Wil jij dit spel ook spelen maar dan op een eigen locatie en op een nader te bepalen datum, stuur dan een mailtje.